tiistai 15. tammikuuta 2013

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä

Touko kokeili suksia tänään elämänsä ensimmäistä kertaa. Ja täytyy sanoa, että pienellä miehellä oli kyllä jujua jutussa. Tokihan se pyllähteli, mutta vakaasti myös eteni ihan useamman metrin. Sehän se vaan harmitti, kun joutui pihalla hiihtämään ja sisko pääsi hangen päälle ladulle...

perjantai 4. tammikuuta 2013

Kuisti

Varmaan jo lähes pari vuotta sitten kiertelin kaupoissa etsimässä sopivaa lasten naulakkoa. Mielessä oli selvästi, millainen sen tulisi olla. Ja kyllähän sellainen viimein eräästä sisustuskaupasta löytyikin. Tosin hinta taisi olla jotain 85 €, vaikka kyseessä oli ihan suht simppeli juttu. Lähes tuota satasta en siis kauppaan jättänyt, vaan napsasin siitä salaa kuvan ja jätin tilauksen Tonin verstaalle. Koska naulakko ei kuitenkaan ollut prioriteettilistan kärkipäässä, joutui se väistymään monen homman tieltä. Tosin tarve vaan oli ja pysyi ja erityisesti näin talviaikaan, kun käytössä on sukkaa, rukkasta ja jos jonkinlaista villapukua, mein kuisti oli välillä melkoisessa kaaoksessa.

Kaikki matskutkin oli jo valmiina; liimapuulevyä meillä taisi olla jo ennestään ja nuo koukutkin tuli tilattua jo joskus viime keväänä. Homma oli siis toteutusta vaille valmis ja loppuvuodesta Toni sitten ajeli levyt (ja lonkalta onnistui saamaan niistä ilman sen kummempia malleja just sellaiset kuin pitikin) ja lakkasi ne. Hyllykkö oli periaatteessa valmis, mutta eihän sitä kaikessa joulutohinassa keretty seinälle asti saamaan. Mutta uudenvuodenpäivänä tuli sitten inspis. Naulakko pääsi seinälle ja kuistille saatiin miellyttävä järjestys :) Ja lisäksi vielä vähän sisustettiin; mein peltikyltit pääsivät jälleen seinälle. Suojana olleesta sanomalehdestä päätellen ne kerkesivät olla naftaliinissa tasan kolme vuotta!

Että ei pöllömpi suoritus vuoden ekalta päivältä :) Ja seuraavan urakan puutavara on jo tilauksessa...

tiistai 1. tammikuuta 2013