sunnuntai 29. huhtikuuta 2007

Phan Thiet 1.-10.4.2007

Loppuloman huipennus - aurinkoa, merta ja makoilua

Saigonin hektisen meiningin jälkeen siirryimme Vietnamin rannikolle. Kahden suuren kaupungin jälkeen kunnon relaus teki terää. Päivien merkittävin ohjelma oli aurinkorasvan levitys, auringossa makailu (ja se aurinko todella paistoi, jopa +40 astetta), uima-altaissa polskuttelu, merenrannassa kävely ja kokonaisvaltainen relaus. Hotellialue oli erittäin viihtyisä ja antoi kyllä oivat puitteet ehtaan rantalomaan. Meillä oli oma bungalow, jonka terassilta oli näkymä uima-altaalle ja siitä edelleen merelle. Ja pääsiäislauantaina kävi jopa pääsiäispupu vierailulla ;)





Vaikka tuon reilun viikon päätarkoitus oli ei-tehhä-yhtään-mitään-ollaan-vaan, niin pientä aktiviteettia sentään harrastettiin muutamana päivänä. Yhdeksi päiväksi vuokrasimme mopon, jolla sitten huruutettiin 150 kilsan lenkki Muinen lähirannoilla ja maaseudulla. Ihan kivat oli maisemat, vaikka aurinko polttavan kuumasti paistoikin. Lisäksi tuolla "maalla" oli ihan turvallista mopoilla, kun vaan muisti väistellä samalla kaistalla molempiin suuntiin ajavia mopoja sekä lehmiä, vuohia ja muita kotieläimiä. Lisäksi Saigonin mopoiluun verrattuna merkittävä turvallisuustekijä oli kypärät; Tonilla potta oikein visiirin kanssa ja Ninnillä palomestarin kypärä.





Varsinainen fyysinen ponnistelu oli jeeppiretki, jonka erehdyimme varaamaan eräästä paikallisesta matkatoimistosta. Ajateltiin, että saataisiin lokoisasti matkata autolla ja valokuvailla maisemia takapenkiltä. Toisin kuitenkin kävi, sillä lopputuloksena patikoimme sekä joenpohjaa vesiputoukselle, punaisen kanjonin seinämiä sekä hiekkadyynejä edestakaisin.







Pitkäkin loma loppuu ainakaan, joten lopulta 36 tunnin kotimatka saattoi alkaa. Uskomattomia paikkoja ja hienoja kokemuksia kotiin viemisinä. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin!



1 kommentti:

Piia kirjoitti...

I-HA-NAA!
Kyllä tuo kaikki on 36 tunnin matkan arvoista! Seuraavaa lomaa odotellessa...