tiistai 25. maaliskuuta 2008

Perheenlisäystä!


Pääsiäispäivänä 23.3.2008 klo 12.23 meille syntyi 3365g ja 49cm tyttö.

Torstaina sairaalassa käydessämme lääkäri sanoi meille että pääsiäisenä teille syntyy lapsi, eikä se väärässä ollut. Perjantain ja lauantain välisenä yönä alkoivat kovemmat supistelut. Lauantaina kävimme vielä jäällä kävelemässä pitkän lenkin ja vähän pilkkimässä. Kotiin tullessa vielä saunottiin ja illalla puhuttiin että yöllä saattaa tulla sitten lähtö sairaalaan.

Ennen nukkumaan menoa kävin vielä lataamassa kahvinkeittimen valmiiksi, kun ajattelin että eihän sitä sitten yöllä kerkeä käydä virittelemään. Nyt ei tarvitse kun napsauttaa päälle ja kahvit termariin ja menoksi. Puolineljä Ninni sitten herätti miutkin ja sanoi että nyt tulee jo aika kivuliaita supistuksia säännöllisesti. Siinä sitten kelloteltiin supistusten tiheyttä ja ennen kuutta alkoi väli olemaan jo 3 minuuttia. Sitten kun oltiin jo vaatteet päällä että lähdetään hiipuivat supistusten väli sinne 15min luokille. Odottelimme vielä hetken ja läksimme sitten 7 maissa sairaalaan. (Kahveja en ottanut mukaan kun oli yöllä sen verran sitten aikaa että join ne sitten kotona.)

Vartin yli 7 oltiin sairaalassa ja aattelimme että ei me varmaan olla ensimmäiset ensisynnyttäjät jotka tulevat turhaan ja passittavat meidät sitten takaisin kotiin. Siinä otettiin alkurutiinit ja kätilö sanoi että siirrytäänpä sitten suoraan synnytyssaliin. Teille syntytyy tänään sunnuntai lapsi.

Salissa Ninni sitten lievitti kipuja ilokaasulla ja se tepsikin aina siihen asti kunnes kätilö 11 maissa puhkaisi kalvot. Siintä eteenpäin se olikin sitten menoa. Ilokaasusta ei enään ollut apua eikä siinä vaiheessa enään muutakaan kivun lievitystä voinut harkita.

Sitten kovien ponnistelujen jälkeen klo 12.23 tyttö tuli maailmaan. Tarkasteluiden jälkeen lapsi nostettiin äidin rinnalle ja siinä oli koko perhe kasassa.

Mie sain leikata napanuoran poikki mikä ei sinänsä ollut mikään helppo homma johtuen siintä kun olen umpivasuri. Siintä raosta mistä piti leikata ei meinannut vasemmalla kädellä päästä sitten leikkaamaan ei sitten millään, mutta sovittelun jälkeen onnistui kuitenkin.

Mutta lisää juttuja sitten myöhemmin. Tässä on kuvia ja videoita katseltavaksi.







Ei kommentteja: