maanantai 29. kesäkuuta 2009

Kesälomaviikko muurauksen parissa

Vietimme juhannuksen sekä viime viikon, Tonin vikan ja Ninnin ekan kesälomaviikon, mummon ja ukin tykönä Korvenkylässä. Kun Viljan hoito järjestyi näin, kävimme sieltä käsin raksalla hommissa. Viikko olikin työntäyteinen, kun perustusten muuraus jatkui. Rauno muurasi ja me muut (ukki, Toni ja Ninni) kannoimme ja nostelimme harkkoja, teimme ja kärräsimme laastia, väänsimme rautoja, nakuttelimme linjureita... hommaa siis piisasi jokaiselle! Ja helle helli - aurinkorasvaa ja vissylitroja kului, ja hiki virtasi solkenaan. Mutta ei valiteta ei, mahtavat kelit. Työt edistyi, torstaina tuli talon sokkeli valmiiksi, perjantaina valmistui autotalli. Huimat lähes 1200 harkkoa perustuksiin ladottiin - tästä on hyvä jatkaa... seuraavaksi sitten uretaanilevyt ja bitumisivelyt.



Muurauksen ohella raksalla oli viime viikolla muutakin oheisohjelmaa... Tiistaina 23.6. porattiin maalämpökaivo - 140 metriä maanpinnasta alaspäin kohti kallion lämpimiä uumenia.



Työsiirtolaisten uurastaessa raksalla Vilja nautti kesästä ja vietti laatuaikaa mummon seurassa. Ohjelmaan kuului hyvin edistyneitä kävelyharjoituksia, useampia leikkipuistovierailuja päivässä, kottikärryillä ajelua, vesileikkejä sekä letuilla herkuttelua :)

Ei kommentteja: