sunnuntai 27. lokakuuta 2013

La hop sula hei sula hopsan saa

Elokuun alussa palattiin töihin ja päiväkotiin, mutta onneksi vain hetkeksi, sillä elokuun puolivälissä koitti minikesäloma kakkonen. Tuolloin pakattiin kimpsut ja kampsut autoon ja matkattiin Ruotsiin Intian mummolaan. Nyt kun visiitti osui kesäaikaan, päästiin samalla myös hauskoihin kesäkohteisiin. Menomatkalla pysähdyimme Kolmårdenin tosi hienoon eläintarhaan. Tästä eläintarhasta löytyi valtavasti eläimiä ja myös niitä vähän eksoottisempia; oli tiikereitä, leijonia, norsuja, sarvikuonoja, seeproja, kirahveja... Safaripuiston köysirata oli myös todella hyvä ja jännittävä. Pitkien kävelytaipaleiden välillä päästiin puoleksi tunniksi köysiradan vaunuun istuskelemaan ja ilmasta käsin katsomaan eläimiä aika läheltäkin. (Nykyään tuo köysirata kiertelee siis siellä, missä joskus kymmenen vuotta sitten pääsi ajelemaan autolla.) Kruununa Kolmårdenin retkelle osuimme vielä merieläinmaailmaan vahingossa oikean aikaan ja pääsimme katsomaan huikeaa delfiiniesitystä. Oli kyllä upea show! Villieläinten lisäksi hauskaa oli pieni kotieläinpuisto, jossa lapset pääsivät tekemään tuttavuutta kilien ja pikkupossujen kanssa.


Ja toki mein Ruotsin reissuihin kuuluu jo perinteisesti visiitti Leo's Leklandiin, tuohon ruottalaisten hoplopin vastineeseen.
Växjöstä käsin tehtiin päiväreissu myös Vimmerbyhyn Astrid Lindgrens Värdiin. Peppi Pitkätossua ja Vaahteranmäen Eemeliähän sitä tietysti eniten odotettiin, mutta kyllä joutui ihan itsekin yllättymään, miten paljon Lindgrenillä sitä tuotantoa olikaan... Ei sitä muistanutkaan, että hänen hahmojaan olivat myös Ronja Ryövärintytär, Veljeni Leijonamieli, Melukylän lapset, Katto-Kassinen... Alue oli viihtyisä ja eri satuihin liittyvät paikat oli tosi taidokkaasti rakennettu. Katseltavaa riitti päiväksi ja niihin tärkeimpiin eli Pepille ja Eemelille osuttiin sopivasti esitysaikaan :)

Ei kommentteja: