maanantai 1. syyskuuta 2014

Saariston rengastiellä

Kyllä kotimaassa näitä lomakohteita riittää! Kun viime vuonna suunnattiin pohjoiseen, tänä kesänä lähdettiin kohti saaristoa. Juhannusta edeltävä viikko vietettiin Airistolla ja sieltä käsin tehtiin päiväretkiä sekä Nauvoon että Korpooseen. Tuo kolkka Suomesta olikin oiva valinta kesäkuussa; siinä kun kotipuolessa vihmoi räntää ja lämpöä oli +3 (jos nyt joku enää muistaa tuota alkukesää heinä-elokuun helteiden jälkeen), niin meillä paistoi aurinko. Automatkailu sujui jo rutiinilla ja perheen pieninkin pärjäsi matkassa hienosti. Ja kyllä vaan, saaristo oli oikein nätti!
Juhannuksen alla päästiin myös kokemaan sitä tunnelmaa, kun kaikki muutkin halusivat saaristoon. Aatonaattona jonotettiin Nauvon lautalle tunti, mutta sehän ei ollut vielä mitään, sillä takaisin tullessa mitattiin trippimittarista, että jono oli jo kolme ja puoli kilsaa. Lautat ajoivatkin non-stoppina juhannusvieraita saaristoon ja täyttä oli! Tämän lisäksi juhannustunnelmaa kohotettiin Sattmarkissa, jossa päästiin näkemään juhannussalon valmistumista.
Ja kerettiin viikon aikana piipahtamaan myös Turkusessa ja Muumimaailmassa. Kohokohta tietty lapsille, kun pääsivät oppimaan tuhmuuksia vanhalta tutulta Pikku Myyltä ;)

Ei kommentteja: