maanantai 12. maaliskuuta 2007

Yhteishenki...

Viime kerralla sanoin et aikuispuoli on miu paikka ja piste. No nyt kun on tuolla "vieraalla maalla" ollut 2 ½ kk niin ei se nyt tarkemmin mietittynä mikään paha paikka ole olla töissä. Vaatii vaan pikkasen enemmän aikaa päästä sisään ihan uudenlaisiin kuvioihin. Alkuun kun ei osannut eikä oikein tiennyt miten perin sitä oikeen olisi niin oli hyvin ammatillinen/virallinen eli vähän liian jäykkä... No siintä se pikku hiljaa alko aukenee ja yks päivä tos tuli pieni valonpilke itelle et ihanku olis alkanu hahmottaa miten ne päivät oikee soljuu nuorten maailmassa. Aikuisten osastoilla voi olla tosi "ammatillinen" joka päivä ja hoitaa hommat aika rutiinillakin, mut nuorten maailmassa saa oikeesti laittaa itteesä ihan eri tavalla likoon joka päivä. Se oli aluksi uutta ja tosi vaikeeta. Pikkuhiljaa sitä uskaltautu raottamaa "eririppuu" enemmän ja enemmän. Samalla löytää itsestäkin ihan uusia juttuja et voihan ne asiat hoitaa näinkin. Eikä vanha klisee lasten suusta se totuus tulee ole ihan puppua... aika tarkat silmät niillä loppujen lopuksi on olleet...

Aikuispuolen osastolla oli hyvä yhteishenki ja nii on tuolla nuoten maailmassakin. On ollut hieno olla yhtenä jäsenenä molemmissa työyhteisössä missä arvostetaan ihan sitä perus hoitopoikaakin kaikkine vahvuuksineen ja heikkoikuksineen. Juuri tuota yhteishenkeä ja hyvää työilmapiiriä jään kaipaamaan.
Molemmilla osastoilla on ollut kaikenlaisia yhteisiä illanviettoja joihin on "uudet" työntekijätkin otettu mukaan eikä ole niitä jätetty töihin. Jos oli työpaikoissa ero yöllä ja päivällä niin on se bileissäkin ollut iso ero. Nuorisolla kun on työntekijöitä tuplat verrattuna muihin osastoihin niin naisia on huomattavasti enemmän. Bileissä ero näkyy siinä et miehet ei istu koko iltaa saunassa juopottelemassa vaan siirtyvät naisten seuraan viettämään laatuaikaa huomattavasti aikaisemmin. Turistina olen molemmista illanvietoista napsinut kuvia roimasti, mut mietin et uskaltaako niitä laittaa näyviin. No tässä kuitenkin muutama kuva.

Ekana kuva aikuisosaston kiertojuhlista. Ollaan Viikinkiravintola Haraldissa koko porukka syömässä. ( www.ravintolaharald.fi/kuopio/)

Alkuun käytiin poikien kassa nauttimassa alkupaloja eli vähän "saunomassa". Yritys oli hyvä sulakkeet olivat vaan palaneet joten saunominen ei oikein onnistunut. Ruoka kuitenkin on ihan ok, mutta on kaupungissa parempiakin paikkoja... Sisustus on kyllä suomalaisessa mittapuussa ihan hienoa, on haluttu tehdä vähän erillainen paikka mikä erottuu kyllä muista.

Toinen kuva on rantasaunalta nuorison saunaillasta... Meno ei ole ihan niin virallista ja jäykkää...Ruoka ei ollut ihan samaa tasoa kun Haraldissa, mutta kyllä koko porukalle riitti 2 makkarapaketista ihan riittävästi syötävää... Kulinaristiset nautinnot eivät olleet nyt pääsaia...

Ei kommentteja: