sunnuntai 29. huhtikuuta 2007

Singapore 24.-28.3.2007

Matkan ensimmäinen etappi - kuuman kostea Singapore



Pienten erityisjärjestelyiden (kiitos Finncommin...) jälkeen pääsimme ajoissa Helsinkiin ja matka pääsi kuin pääsikin alkamaan ajallaan. Lensimme Amsterdamin kautta Singaporeen, jonne saavuimme aamun sarastaessa. Pienten nokosten jälkeen olimme sinut sikäläisen aikavyöhykkeen kanssa, joten kaupungin valloitus saattoi alkaa täydellä teholla.

Singapore oli varsin siisti eurooppalaistyyppinen suurkaupunki Aasissa, jonka keskusta oli helposti käveltävissä. Singapore tunnetaan erittäin puhtaana kaupunkina ja sitä se todellakin oli; roskaamisesta kun rapsahti mojovat sakot siinä missä sottaavan purkan jauhamisestakin. Heti ensimmäisestä päivästä tallasimme kaupunkia ristiin rastiin ja askelmittariin taottiin uusia ennätyksiä - parhaimpana "jalat rakkuloilla" -päivänä lukemat näyttivät 30.000 askelta... Kaupungin keskusta sekä joenranta täyttyivät korkeista pilvenpiirtäjistä ja suurista ostoskeskuksista, joissa oli välillä kiva käydä nauttimassa ilmastoinnista. Välillä jalkoja sai lepuuttaa myös jokiristeilyllä (ja samalla moikkailla Singaporen symbolia Merlionia, joka on puoliksi kala ja puoliksi leijona) tai istahtamalla viileän Singapore Slingin äärelle...





Singaporen trooppisessa cityssä sai ihailla myös eksoottista luontoa ja eläimistöä. Lienee ainoita maailman suurkaupungeista, jossa kaupungin keskustasta löytyi myös sademetsää. Vierailimme orkideapuistossa (The National Orghid Garden), jossa kauneutta ja väriloistoa oli tarjolla yli 1000 erilaisen orkidealajikkeen muodossa. Luontoretkeily jatkui myös eläinten parissa. Jurongin lintupuistossa (Jurong Bird Park) tapasimme papukaijoja, flamingoja, pelikaaneja ja haikaroita. Eläinpuistojen kohokohta oli kuitenkin Singaporen eläintarhan yösafari (The Night Safari), jossa illan pimetessä pääsimme seikkailemaan trooppisen viidakon eläinten pariin. Elukat olivat "vapaana", ts. eivät häkeissä eivätkä kaltereiden takana vaan vallihautojen ja näkymättömien sähköesteiden takana. Joillekin alueille pääsimme auto/junalla, joillekin alueille taas pääsi kävelemään ihan itsekseen.







Loisteliaan ydinkeskustan lisäksi Singaporesta löytyi myös muita, ehkä enemmän aasialaistyyppisiä, kaupunginosia. Sekä pikkuintiassa (Little India), arabialaisella kadulla (Arab Street) että kiinalaiskaupungissa (Chinatown) nähtiin ihmeellisyyksiä ja maisteltiin mitä erikoisempia mutta maittavampia ruokia. Nämä eri kulttuurien kehdot olivat mielenkiintoisia mutta melko pieniä ja söpöjä kuten tuohon kaupungin kokonaisuuteen niin hyvin sopi. Singapore on valloitettu!


Ei kommentteja: