tiistai 19. kesäkuuta 2007

Suomenniemen pilkkikisat 15.-17.6.2007

Ojalan perheen kanssa perinteeksi muodostuneet pilkkikisat pidettiin kevätkiireisiin (?) vedoten viikkoa ennen juhannusta. Eipähän se juuri tunnelmaa haitannut, vaikka Suomenniemen kalamestaruus ratkottiin tänä vuonna mato-ongella. Aurinko paistoi ja Suomen suvi tarjoili parastaan. Myös odotukset kala-apajien äärellä olivat korkealla.



Myös mato-ongella kahmitun saaliin määrä oli pilkkikisojen perinteistä luokkaa. Ja perinteitä kunnioittaen noin viisi minsaa ennen kilpailuajan päättymistä Tonin koho vajosi pinnan alle ja ylös nousi voitokas seitsemän sentin ahven. Tämä vakuutti meidät oikean apajan löytämisestä, joten päätimme jatkaa kisa-aikaa vielä vartilla. Ja kyllä kannatti; myös Tinin kolmen sentin kiiski jaksoi kiskoa kohon veden alle, vaikkakin heti ylös kiskomisen jälkeen saalis meni ja hävisi veneen pohjarallin väliin. Mutta koska säännöt olivat säännöt, tämän vuoden mestaruus meni jaetulla ykköstilalla kappalemäärän mukaisesti. Onnea voittajille!

Viikonloppu vietettiin aurinkoisissa ja mukavissa tunnelmissa. Ja ainakin kummityttö Aino jaksoi jahdata mökkilaiturin haukia päättäväisesti ;)

Ei kommentteja: